Opgelet !

Paniekaanval-hebben.nl is op zoek naar een beheerder voor ons nieuwe forum. Ben jij geïnteresseerd om vrijwillig hieraan mee te werken en heb je ervaringen m.b.t. dit onderwerp, neem dan contact met ons op!

Tips bij paniekaanvallen

Omdat paniekaanvallen erg naar zijn raden wij aan alle tips na te leven. Je kan beter te veel doen dan te weinig.

Zoek hulp bij paniekaanvallen

Ga naar de huisarts en vraag om advies. Laat je niet te snel medicijnen voorschrijven en zoek eerst naar een oplossing zonder medicatie. Medicijnen hebben namelijk vaak bijwerkingen. Praat erover met vrienden en familie en schaam je er niet voor.

Ga niks of niemand uit de weg

Wanneer je bij een angststoornis personen of plaatsen gaat verwijden wordt de angst alsmaar groter. Wees hard voor jezelf want deze hardheid lijdt in de toekomst naar vrijheid van angst. Als je geen zin hebt om iets te doen vanwege je angst, ga je het juist doen en wel tien keer. Ga maar proberen het werkt snel.

Adem tijdens paniekaanvallen door je buik

Door tijdens een paniekaanval te gaan ademen door je buik wordt je bewust van je ademhaling. Probeer hierbij te letten dat je ademhaling constant blijft. Probeer tijdens een aanval in te ademen twee seconden ophouden en weer uit te ademen. Hierdoor voorkom je dat je gaat hyperventileren. Hyperventilatie kan je angst verergeren.

Probeer goed te slapen

Ga vroeg naar bed. Een uitgerust lichaam heeft minder kans op een paniekaanval.

Sport veel

Tijdens het sporten maakt je lichaam natuurlijke antidepressiva aan. Door veel te sporten zal je opgewekter worden en wordt de kans op paniekaanvallen kleiner. Zo sla je twee vliegen in een klap. Je verwijdert overtollige kilootje en verminderd de angst.

Gebruik geen drugs alcohol of cafeïne en theïne

Bovenstaande middelen zijn erg slecht voor mensen met een angststoornis. Gebruik ze dan ook niet. Geloof ons maar, je kater wordt er niet leuker op. En hierdoor ben je meer vatbaar voor negativiteit en paniekaanvallen.

Overig:

 
Copyright © 2007-2010 Paniekaanval-hebben.nl Internet Marketing door InternetiQ